Özel bagajlara neler dahildir?

Sağlık ekipmanları, müzik aletleri ve bebeklere özel aletler hava yollarının bagaj sınıflandırmalarına göre özel bagaj olarak adlandırılmaktadır. Özel bagajlar için uygulanan kuralların her hava yolunda farklılık gösterebileceğini unutmadan, uçuş sürenize ve ekipmanların ağırlığına göre değişen kuralları aşağıda inceleyebilirsiniz.

Tekerlekli Sandalye: Yolcuların tekerlekli sandalyeleri uçağın bagajında ücretsiz olarak taşınmaktadır.

Oksijen Tüpleri: Uçak yolculuğu sırasında oksijen tüpüne ihtiyaç duyabilecek yolcuların, bunu en az 24 saat önce kabin ekibine bildirmeleri gerekmektedir. Ayrıca check-in işlemleri sırasında da bu özel isteğinizi görevlilere anımsatmanızda fayda vardır. Yolculara ait oksijen tüpleri, boş olması kaydı ile kayıtlı bagaj olarak uçağın bagajında yer alabilirler.

Solunum Cihazları: Solunum cihazları yolcu ile birlikte kabine veya kayıtlı bagaj olarak uçağa alınmaktadır. Bu nedenle solunum cihazıyla alakalı gerekli bilgilendirmeyi en az 48 saat öncesinde kabin görevlilerine bildirmenizde fayda vardır.

Müzik Aletleri: Kabin bagajı ölçülerini geçmeyi müddetçe, tüm müzik aletlerini kabin bagajı olarak uçağa alabilirsiniz. Eğer müzik aletinin büyüklüğü bu standardı aşıyorsa ve mutlaka kabinde taşımak istiyorsanız, ekstra bir koltuk daha satın almanız gerekmektedir. Elbette bu müzik aletinin de 75 kiloyu aşmamış olması kabine alabilmeniz için önemli bir detaydır. Eğer müzik aletinizin kilosu 75’in üzerindeyse, uçağın bagaj bölümünde taşınacağını bilmelisiniz.

Bebek Eşyaları: Bebek arabaları ve büyüklükleri 70x30 cm’i geçmeyen ana kucakları, bebeğinizin de sizinle birlikte seyahat etmesi durumunda ücretsiz olarak taşınabiliyor. 2 yaşından büyük bebekler için kullanılan bebek arabasıyla seyahat etmek isteyenlerden çocuk ücreti alınıyor. Bebek arabasını uçağa kayıtlı bagaj olarak götürmek isterseniz ve bebekte aynı uçakta ise ücret talep edilmiyor.